Yes, you are!! No,I'm not!!! Both of you, are... bodoh!!

Ooohhh...rupanya Che Det dengan Nazri ini ada dendam sejak dahulu kala lagi. Berdendamnya demer berdua, kononnya ada kaitan dengan anak pompuan Che det yang bernama Marina. Teman terbaca ini dalam satu blog tapi dah lupa yang mana satu. Entah betul... entah tidak, wallahu'alam...

Pasai bebudak.... bapak budak masuk campur. Bapak budak pulak... jenis yang berdendam. Ater, dendam kesumat itulah yang terbawa-bawa hingga demer berlaga sampai ke hari ini. Lepas satu isu... ke satu isu... asyik nak bertembung ajer. Tak boleh nak sependapat.

Kali ini demer berperang mulut pasal isu BTN. Yang sorang kata, BTN udah tak boleh pakai sebab tak selari dengan konsep One Malaysia Najib. Ia mengapi-apikan semangat perkauman. Tetapi yang sorang lagi pulak kata... BTN masih relevan kerana ia memupuk semangat patriotisme dan cintakan negara.

Malangnya bagi Che Det.... ramai yang tak sependapat dengan dia. Bukan setakat si Nazri ajer. Ramai lawan satu!! Ramai yang dah tahu tembelang BTN, malah ramai yang telah mengalami apa yang berlaku dalam kursus-kursus BTN. Sebab itu, orang semua kata, masa era dialah, BTN mula memperkudakan BTN untuk kepentingan politik pihak berkuasa..... Ya, semasa dia berada di kerusi nombor satu negara. Dia tahu BTN boleh diperkuda... sebab itu dia pertahankannya. Dia bercakap melalui pengalaman.

Nazri tuduh Che Det racist... Che Det tuduh Nazri racist. Aha.... sebenarnya kedua-duanya racist kerana mereka sama-sama menganggotai parti yang racist.... UMNO!!!

Lantaran itu... kalau tak nak dilabelkan sebagai racist, dua-dua keluar daripada UMNO dan duduk diam-diam. Habis ceriter!! Tak payah lagi nak menyibuk hal-hal Satu Malaysia.

Che Det dan Nazri... hangpa sama saja. Dua-dua serupa. Cuma tak seiras jer. Yang bezanya, sorang muda... sorang tua, serang ada rambut... sorang botak, sorang dah tak laku... sorang dok masih cuba cari populariti. Ha ha ha... Tapi, bab RACIST..... hangpa sama, hangpa serupa!!

Itulah dia BTN, sebuah entiti yang kini menimbulkan kontroversi. Namun... ramai berpendapat yang ia patut dimatikan atau diganti dengan sesuatu yang lebih telus tentatifnya.

As for Che Det... let him be. Dia nak cakap apa.... biaq pi situ. Apa dia cakap pun, dah tak laku!! Bagi chance la dekat dia sebelum dia 'pergi'.... Tak lama lagi tu.

As for Nazri pulak... lantak ke dia ler. Selagi dia berada dalam UMNO... parti yang racist, bermakna memang dia pun racist. Kalau tidak, dia takkan berada dalam situ, dulu.... kini... dan selamanya!!

Sumber: http://motherof3mohd.blogspot.com/

 
Load Counter