ONE TAK LEPAS FOUR MENANTI UNTUK REBUT KERUSI DUN PENANTI

PRK PENANTI : 4 CALON BERTANDING DENGAN AMAN TANPA UBN: M3M di PerakExpress

Penanti yang dinantikan oleh semua orang..... kacuali UBN.... dah pun tiba hari ini, 23 Mei 2009. Hari ini ialah hari penamaan calon bagi PRK DUN Penanti yang dikosongkan oleh Fairus Khairuddin. DUN Penanti akan menyaksikan pertembungan empat penjuru..... Wah.... banyak nyer nak cuba nasib dan terigin nak jadi YB.... Mula-mula lagi banyak... hi...hi...hi... 5 orang tapi SPR tolak satu pencalonan... jadi tinggal ler 4 calon.

Eleh.... kalor setakat nak carry title YB, rentikan ler.... buang masa, buang duit, buang tenaga dan mengabehkan boreh jer...., tak der makna nyer.... !!! Kalau ikhlas mahu jadi hamba rakyat yang dihormati oleh rakyat.... dan yang betoi-betoi mahu berbakti untuk kesejahteraan rakyat..... silakan.... silakan....!!!

Walau pun hari ini, hari penamaan calon tapi ada orang yang mengeluh....alahai.....!!! Weh.... nape lak??? Itu ler..... dengor berita nyer di Penanti kurang thrill. Awat....??? Kata Perisik Rakyat.... sebab tak dak Puteri UMNO. Mata tak dapat nak jamu apa-apa..... Bukan apa... kalau depa ada dapat lah tengok aksi-aksi seksi .... aksi-aksi brutal..... aksi-aksi tak mengasi..... aksi-aksi basi..... aksi-aksi cari laki, cari bini depa!!! La ni....sekoq pun tak nampak rupa.... so, kurang la sikit thrill dan excitement nyer norr.... Kurang happening..... lagu tu ka???? Pesan mum.... jangan hangpa syiuk sendiri dah....!!!

Satu lagi hasil analisis yang diketengahkan oleh Perisik Rakyat ialah Malaysia aman tanpa UBN. Bukti nyer.... keadaan di Penanti!!! Tak dak UBN.... tak dak kekecohan. Tak dak UBN.... rakyat aman..... Tak dak UBN.... duit rakyat selamat daripada pembaziran. Kesimpulan nyer.... bayangkan.... jikakalau UBN tak memerintah Satu Malaysia. Imaginasikan.... imaginasikan...???Hangpa dapat rasa dan nampak tak, apa yang aku rasa dan nampak....???? Best kan.....??? Syiuk kan....??? Eeeeiiii..... betoi ler...... syiuk nyer...... best giler....!!!!


Itu ler.... perambat pi jer UBN ni daripada bumi Satu Malaysia. Baru ler aman banyak negara ini. Bertambah makmur ler lagi negara kita ini..... Sejahtera semua rakyat nyer...... Dilimpahi rahmat Allah kita semua..... insyaAllah!!!


Tapi kita harus berhati-hati..... kerana Najib ni, is a great magician. Bab-bab menipu ni, dia memang pakar..... Mungkin UBN tak bertanding di Penanti tapi...... mungkin... bak ramalan ramai orang, UBN akan sponsor dan backing calon bebas yang menjadi proksi nyer, wallahu'alam.... Di Perak.... dia berjaya 'sweet talk' 3 ekor katak puru, hingga katak-katak itu kesyiukkan yang teramat sangat.... lalu melompat jadi bebas yang UBN friendly...... Mungkin di Penanti juga, dia akan sponsor calon bebas and later jika ditakdirkan menang.... akan menjadi UBN freindly jugak. Siapa tahu..... tapi posibiliti nyer tinggi. Don't under estimate kepakaran menipu mereka!!! Bohong.... tipu..... manupulasi..... putar belit.... itu specialty depa!!! Hati-hati ler.....

Posibiliti ada calon bebas yang UBN friendly memang tinggi tapi.... rasa nyer posibiliti calon bebas nak menang...... tak tinggi kut. Rakyat bukan nyer bodoh lagi..... Kesedaran politik mereka udah matang.... Yang masih belum matang-matang.... ialah si totok-totok UMNO. Hidupku.... matiku bersama UMNO. Lantak pi hangpa.....!!!

Dalam empat orang yang bakal bertanding...... hangpa perati baik-baik. Tengok sapa agak nyer, calon tajaan UBN. Hangpa godam dia betoi-betoi..... jangan bagi muka. Orang 'double-sided tape' lagu ni tak boleh bagi muka..... tak boleh pecaya....!!! Orang lagu ni rakyat kena tolak.

Itu ler dia UBN..... nak masuk bertanding takut kalah kerana depa memang confident akan kalah. Confident depa..... eileeeek!!! Tapi masih menaruh harapan dan berharap PKR dapat dikalahkan. Jadi, depa pakai ler calon substitute yang bertopeng untuk cabar PKR. Langsung tak jantan depa ni....... Hangpa check sat...... ada teloq ka.... tak dak???

Anyway..... kepada semua calon-calon yang bakal berentap untuk menduduki kerusi DUN Penanti, iaitu.... Kamarul Ramizu Idris (Bebas), Mansor Othman (PKR), Aminah Abdullah (Bebas), dan Nai Khan Ari Nai Keow (Bebas)..... all the best and good luck!!!

REF: Perisik Rakyat, mStar online
PIC: mStar online


Sumber: http://motherof3mohd.blogspot.com/

 
Load Counter