BADI KERAJAAN LANUN PERAK: Pemimpin Umno Bn tak banyak yang bersuara ! TAKUTTTTTT .....

TIDAK ramai pemimpin Umno dan Bn bersuara secara terbuka membela Zamry sebagai MB Perak (haram) dan mengulas krisis politik Perak kini.

Hanya Zamry - Najib Rosmah - Tengku Razaleigh - Mahyuddin yang banyak mengeluarkan kenyataan. Sementara itu orang veteran Umno pula ialah Aishah Ghani - Sabaruddin Chik - Mohammad Mat Taib. Yang lain kelu membisu. Tak tahulah kalau mereka bercakap di kedai kopi.

Kenapa begitu? Kenapa membiarkan ketua lanun politik dari Pulau Pangkor bagaikan keseorangan beriya-iya mempertahankan rejim haramnya itu?

Selama ini asal ada saja isu berebut-rebut pemimpin Umno semua perengkat membuat kenyataan! Bila krisis Perak semuanya senyap menikus.

Kenapa begitu?

Kerana krisis yang ditimbulkan oleh Najib Rosmah merencanakan rampasan kuasa secara haram bersandar kepada istana mempunyai badi tertentu untuk pemimpin Umno terutamanya para ADUN dan Ahli Parlimen Perak.

Mereka melihat rakyat sedang menyampah dengan gelagat yang berpanjangan oleh telatah Zamry yang mengikut telunjuk Najib Rosmah agar krisis Perak ini tidak selesai.

Rakyat juga sedang memerhati siapakah yang menunjukkan hidung belang dalam krisis Perak ini bersekongkol dengan Zamry!

ADUN dan Ahli Parlimen Perak mungkin merasakan jika ada Pilihanraya Kecil Negeri atau Pilihanraya Umum Ke 13 nanti, jika mereka bersuara dalam krisis Perak ini, bukan saja rakyat akan menolak malahan dijangka ahli Umno dan Bn juga akan menolak mereka.

Ini disebabkan gelagat sumbang pemimpin Umno yang beriya-iya kononnya hendak memperjuangkan rakyat antaranya menghurmati mandat rakyat tetapi kerakusan Zamry yang menjadi kuda tunggangan Najib Rosmah telah membelakangkan rakyat!

Rakyat Perak sudah bosan dengan krisis yang tak sudah-sudah selagi Umno/Bn memerintah. Selagi Zamry mengetuai rejim haram Perak itu selagi itulah rakyat Perak terus menyampah dengan Umno/Bn!

Badi yang dibawa oleh Najib Rosmah dibebankan atas belakang Zamry hanya seolah-olah diperhatikan sahaja oleh ADUN dan Ahli Parlimen Perak.

Bukan itu saja, pemimpin Umno di negeri lain juga ikut sama menikus kerana mereka berfikir sama; jika berbunyi rakyat akan menyampah dan menolak mereka! Kerana itu lebih baik diam dan menyerahkan pada Zamry - Najib Rosmah - Polis - Mahkamah dalam mempertahankan rejim haram Perak itu.

Usaha ADUN Umno Perak membuat aduan polis menuduh penyalahgunaan kuasa Speaker sah Perak adalah antara badi yang akan menunggu untuk mereka disingkirkan oleh rakyat melalui Pilihanraya Kecil atau Umum akan datang!

SELADANG: Berfikir tentang keberanian Gerakan dengan MCA syorkan DUN Perak dibubarkan?

Sumber: http://tokperan.blogspot.com/

 
Load Counter